Viron parhaat luontokohteet
Lahemaan kansallispuisto
Lahemaalta löytyy rantaviivaa, suomaastoja, mäntymetsiä, jokia ja siirtolohkareita ja se on yksi Euroopan merkittävimmistä metsien suojelualueista. Käy ainakin upealla Virun rämesuolla. Suon keskelle rakennetun näköalatornin luo kulkee pitkospuista tehty leveä luontopolku, jota pitkin voi kulkea pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa. Suojärveen voi halutessaan pulahtaa uimaan. Lahemaan alueella sijaitsee myös Altjan kalastajakylä sekä mielenkiintoinen Käsmun kylä. Altjan kylässä voit ihastella perinteistä ja aitoa virolaista kylätunnelmaa ja Käsmun kapteenien kylässä pääset tutustumaan merenkulun historiaan. Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Viron pohjoisrannikolla vain noin 70 kilometrin päässä Tallinnasta. Hurmaava Vihulan kartano, jossa toimii ekokylpylä, on hyvä Lahemaa-retken aloituspiste.
Jägalan vesiputous
Jägalan putous on näyttävä kokonsa vuoksi. Se on lähes kahdeksan metriä korkea ja yli 50 metriä leveä. Kyseessä onkin Viron levein luonnollinen vesiputous. Putous on erityisen upea näky keväällä tulvavesien aikaan tai talvella, kun jäätyneet vesimassat muodostavat jääseinän, jossa on suuria jääpuikkoja. Lisäksi vesiputoukseen saattaa talvella syntyä myös jäätunneleita. Putous sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta Jägala joen alajuoksulla.
Äntun järvialue
Väike-Maarjan alueelta löytyy seitsemän kirkasvetistä Äntun järveä. Järvien vesi on kesäisinkin kylmää mutta kristallinkirkasta. Järviin voi tutustua tarkemmin Äntun järvien vaellusreiteillä. Järvistä Valgejärv on kesäisin myös suosittu uimapaikka, Vahejärv ja Sinijärv ovat ainutlaatuisia erityisen sinivihreän värinsä ja kirkkautensa vuoksi. Rakveren kaupunki on oiva tukikohta Äntun järvien tutkimiseen. Ajoaika Rakveresta on noin puoli tuntia.
Soomaan kansallispuisto
Soomaa tunnetaan ehkä parhaiten niin sanotusta viidennestä vuodenajasta, jolloin lumien sulaminen ja sateet saavat joet ja suot tulvimaan matalille teille, metsiin ja kyliin. Tällöin veneistä ja kanooteista tulee päivittäisiä kulkuvälineitä. Tulva-aikana kansallispuiston alueella voi tehdä melontaretkiä. Muita hyviä vierailukohteita ovat Riisan ja Kuuraniidun luontopolut, näköalatornit, riippusillat sekä Ingatsin pitkospuut, jotka johtavat kahdeksanmetriselle, Euroopan korkeimmalle suorinteelle. Pärnusta on Soomaan kansallispuiston alueelle noin tunnin ajomatka.
Keila-Joan vesiputous
Kaunis Keilan putous on kuusi metriä korkea ja kymmeniä metrejä leveä. Kierrä kolme kilometriä pitkä ympyrän muotoinen Keila-Joan puiston luontopolku. Polku kulkee pitkin Keila-joen rantaa ja puiston halki, jossa on useita portaita ja riippusiltoja. Tutustu myös kauniisiin Keila-Joan kartanorakennuksiin. Ota tukikohdaksi LaSpa Laulasmaa kylpylä, joka sijaitsee erinomaisella paikalla merenrannalla pitkän valkoisen hiekkarannan läheisyydessä mäntymetsän syleilyssä.
Iso ja pieni Taevaskoda
Taevaskodat ovat eteläisen Viron vierailluimpia matkakohteita paikallisten keskuudessa. Nämä majesteettisen hiekkakivikalliot ja koskematon joki muodostavat Ahjajoen luonnonsuojelualueen kauneimman osan. Näissä maisemissa on helppo uskoa Taevaskodan legendoihin, jotka kertovat luolista ja salakäytävistä, piruista ja kultakampaisesta neidosta. Taevaskodan vaellusreitille pääsee helposti autolla Tartosta, josta matkaa kertyy vain noin 45 kilometriä.
Männikjärven suo
Viron ehkäpä maalauksellisimmat suot löytyvät Endlan luonnonsuojelualueelta. Kannattaa suunnata esimerkiksi Männikjärven vaellusreitille, jolta avautuvat kauniit näkymät Männikjärvelle ja ympäröivälle suolle. Keskellä suota kohoaa komea torni, ja sen huipulta avautuu mykistävä näkymä parisataa hehtaaria suurelle keidassuolle. Ota tukikohdaksi Rakveren kaupunki, josta on noin tunnin matka Männikjärvelle.