Bonusta jokaisesta matkasta!

Hurmaava Balkan – Montenegro, Albania, Pohjois-Makedonia ja Bulgaria


Viiden yön matkat kulkevat Tivatista Sofiaan ja matkan aikana nähdään Budva, Kotorin lahti, Shkodra, Tirana, Ohrid, Skopje ja Sofia. Koko matkan mukana on suomenkielinen opas ja paikallinen ilmastoitu bussi.
Lähdöt vuonna 2025 ovat 7.5., 21.5., 28.5., 10.9., 17.9., 24.9.

Matkan hinta sisältää:

  • Norwegianin lennot Helsinki-Tivat ja Sofia-Helsinki
  • yksi ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • verot ja viranomaismaksut
  • kuljetus ilmastoidulla bussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • sisäänpääsyt ohjelmassa kerrottuihin kohteisiin
  • viisi yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina

Matkaan on ostettavissa myös illallispaketti, joka sisältää 3-ruokalajin illallisen 5:nä matkailtana. Illallispaketin voit valita matkan lisäpalveluista, samalla sivulla jossa syötetään matkustajien tiedot varaukselle.


Balkan tunnetaan monivivahteisesta historiasta sekä upeasta luonnosta. Kulttuurisesti monimuotoisella Balkanilla elää eri kansallisuuksia ja etnisiä ryhmiä, joiden elämä on muokannut maille ominaiset piirteet. Alue on myös maantieteellisesti moninainen, sillä kiertomatkallamme näemme vuoristoja, kauniita rannikkoalueita, jokia ja järviä.
Menopäivä

Helsinki-Tivat

Matka alkaa Norwegianin aamupäivän lennolla Helsingistä Tivatiin, Montenegroon.

Tivat-Perast-Budva

Opas ja ilmastoitu bussi ovat vastassa Tivatin lentokentällä. Matka alkaa kuljetuksella Perastin pieneen ja idylliseen kaupunkiin. Kotorin lahden rannalla sijaitsevan kaupungin suurin nähtävyys on ”Lady of the Rocks” – kivien neito. Kyseessä on ihmisen rakentama saari, jonka virallinen nimi on Gospa od Škrpjela. Saarella sijaitsee kirkko, joka on omistettu Neitsyt Marialle, ja se on merkittävä pyhiinvaellus- ja matkailukohde. Saari syntyi vuosisatojen aikana, kun paikalliset merenkävijät kasasivat kiviä merenpohjaan kiitollisuuden osoituksena pelastumisestaan merellä. Päivän ajokilometrint noin 60 kilometriä.

Budva (2 yötä)

Perastista matka jatkuu yhteen Montenergon tunnetuimmista matkailukaupungeista Budvaan, jossa majoitutaan hotelliin kahdeksi yöksi. Hintaan sisältyvät aamiaiset molempina hotelliaamuina.

2.päivä

Kaupunkikierros Budvassa

Budvan kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannikolla. Kaupunki tunnetaan erityisesti sen historiallisesta vanhastakaupungista (Stari Grad), jossa on kapeita kivikatuja, venetsialaistyylisiä rakennuksia ja hyvin säilynyt muuri. Budva tarjoaa myös kauniita hiekkarantoja, kuten kuuluisa Slovenska plaža, sekä vilkkaan yöelämän, joka houkuttelee paljon matkailijoita kesäkaudella. Budvan Rivieran alueella on myös upeita luonnonmaisemia ja monia lomakohteita. Aamupäivällä opas johdattaa kaupunkiin kiertokävelyllä ja loppupäivä on omatoimista aikaa tutustua upeaan Budvaan.

3.päivä

Budva-Shkodra-Tirana

Aamiaisen jälkeen matka kohti Albaniaa. Heti rajanylityksen jälkeen saavutaan Shkodran kaupunkiin. Kaupunki on yksi maan vanhimmista ja suurimmista kaupungeista, joka tunnetaan Albanian kulttuurin ja kaupan keskittymänä. Shkodra sijaitsee Luoteis-Albaniassa lähellä Montenegron rajaa. Kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Rozafan linna, sekä valloittavat näkymät Shkodranjärvelle, jonka rannalla Shkodra sijaitsee. Shkodraan tutustaan kaupunkikierroksella, jonka jälkeen aikaa jää myös omatoimiselle lounaalle.
Iltapäivästä matka jatkuu kohti Tiranaa, Albanian pääkaupunkia. Heti Tiranaan saavuttua otetaan tuntumaa kaupunkiin oppaan johdattamalla kiertoajelulla. Kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus arkkitehtuurisia tyylejä, jossa näkyvät niin ottomaanien, Italian fasismin kuin kommunismin ajan vaikutteet.
Päivän ajokilometrit noin 185 kilometriä.

Tirana (1 yö)

Illalla majoitutaan hotelliin, jossa vietetään yksi yö. Majoituksen hintaan kuuluu myös aamiainen.

4.päivä

Tirana-Ohrid-Skopje

Aamiaisen jälkeen on aika suunnata kohti matkan kolmatta maata Pohjois-Makedoniaa. Ensimmäinen kohde on historialllinen Ohrid. Ohridjärven rannalla sijaitseva kaupunki on  listattu yhdeksi Unescon maailmanperintökohteeksi ainutlaatuisen luonnon ja kulttuuriperinnön ansiosta. Erityisesti järvimaisemat ovat upeita, onhan Ohridjärvi yksi Euroopan vanhimmista ja syvimmistä, sekä järven rannoille rakennetuista lukuisista kirkoista ja luostareista. Opas johdattaa kiertoajelulla Ohridin maisemiin, jonka jälkeen jää aikaa omatoimiselle lounaalle kaupungissa. Iltapäivästä matkaa jatketaan pääkaupunki Skopjeen. Päivän ajokilometrit noin 300 kilometriä.

Skopje (1 yö)

Skopjeen saavutaan illan suussa ja majoitutaan yhdeksi yöksi. Majoituksen hintaan kuuluu myös aamiainen.

5.päivä

Skopje-Sofia

Aamiaisen jälkeen otetaan vielä syvempää tuntumaa Skopjeen, kun oppaan johdolla lähdetään kiertoajelulle kaupunkiin. Edellisistä kohteista poiketen Skopje tunnetaan nimenomaan modernista arkkitehtuuristaan. 2000-luvulla kaupunki on ahkerasti päivittänyt rakennuskantaansa ja uusinut esimerkiksi keskustan puistoja ja patsaita. Kaupungin keskeinen nähtävyys on Vardarjoen halkoma vanhakaupunki, jossa yhdistyvät ottomaanien aikainen basaari ja linnoitus sekä nykyaikaiset monumentit ja suihkulähteet. Kaupunki tunnetaan myös hyväntekijä Äiti Teresan syntymäkaupunkina.
Lounaan jälkeen on aika aloittaa matka kiertomatkan viimeiseen maahan Bulgariaan. Päivän ajokilometrit noin 300 kilometriä.

Sofia (1 yö)

Illansuussa saavutaan Sofiaan, jonne majoittaudutaan yhdeksi yöksi. Omatoiminen ilta kaupungissa. Majoituksen hintaan kuuluu myös aamiainen.

6.päivä

Tutustuminen Sofiaan

Aamupäivä on vapaata aikaa tutustua Sofiaan. Puoliltapäivin luovutetaan huoneet ja nostetaan matkatavarat bussiin. Opas johdattaa vielä syvemmälle kaupungin historiaan ja nykypäivään kiertoajelulla ja -kävelyllä. Sofian historiassa yhdistyvät antiikin, keskiaikaiset ja modernit elementit. Se sijaitsee Vitosha-vuoren juurella, ja historia ulottuu tuhansien vuosien taakse aina traakialaisten, roomalaisten ja ottomaanien ajalle. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Aleksanteri Nevskin katedraali, joka on yksi suurimmista ortodoksisista katedraaleista maailmassa sekä Pyhän Sofian kirkko, josta kaupunki sai nimensä.
Illansuussa bussi kuljettaa Sofian lentokentälle.

Sofia-Helsinki

Norwegianin iltalento takaisin kotiin.