Bonusta jokaisesta matkasta!

Hurmaava Balkan, Montenegro-Albania-Pohjois-Makedonia-Bulgaria

Balkan on valloittava sekoitus kulttuureja ja eri uskontojen vaikutuksia sekä mielenkiintoista historiaa. Lisäksi alue on kuulu henkeäsalpaavista luontoelämyksistään. Tällä kiertomatkalla bussimatkatkin ovat ihan muuta kuin siirtymää, sillä välillä ikkunoista avautuu vuoria ja rotkoja, toisinaan taas reheviä laaksoja, järviä ja merenlahtia.

Balkanin kiertomatkalla mukanasi on suomenkielinen opas sekä ilmastoitu paikallinen bussi.

Balkanin kiertomatkan kohteet

Kotorin lahti Makedoniassa on kuin luonnon taideteos: jylhät vuoret kohoavat suoraan kirkkaansinisen veden äärelle ja pienet, historialliset kylät kutsuvat tutkimaan kapeita kujiaan. Tämä Adrianmeren helmi tarjoaa rauhaa ja seikkailua. Lady of the Rocks on yksi Kotorin lahden tunnetuimmista nähtävyyksistä: pieni, ihmisen rakentama saari, joka kohoaa tyynen merenpinnan ylle. Saaren kruununjalokivi on kaunis sinikupolinen kirkko, joka on omistettu Neitsyt Marialle.

Budvan vanhakaupunki, täynnä kapeita kujia ja keskiaikaisia rakennuksia, kätkee sisäänsä tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita. Budva tunnetaan myös upeista rannoistaan. Kaupunki tarjoaa kävijälleen monipuolisen kokemuksen: historiaa, kulttuuria, viihdettä ja unohtumattomia auringonlaskuja Adrianmeren rannalla.

Shkodra, Albanian pohjoisen kulttuurikeskus, on viehättävä yhdistelmä historiaa, luontoa ja elävää albanialaista kaupunkikulttuuria. Kaupungin ylpeys on vanha Rozafan linnoitus, joka kohoaa vehreiden kukkuloiden yllä ja tarjoaa upeat näkymät Shkodran järvelle sekä ympäröiville vuorille. Shkodran kapeilla kaduilla kohtaat perinteistä albanialaista elämää, värikkäitä taloja ja eloisia toreja.

Tirana on Albanian energinen ja eläväinen pääkaupunki. Kaupungin värikkäät rakennukset, vilkkaat kadut ja vehreät puistot luovat iloisen ilmapiirin, jossa perinteet ja uudet tuulet kohtaavat. Skanderbegin aukio, kaupungin sydän, on täydellinen lähtöpiste, josta pääsee tutustumaan nähtävyyksiin, kuten Etehem Beun moskeijaan ja kansallismuseoon. Tirana on täynnä mielenkiintoisia kahviloita, museoita ja katutaidetta – ja samalla se on portti Albanian upeaan luontoon.

Ohridissa kohtaavat kaunis luonto, kulttuuri ja historia. Kaupunki sijaitsee Pohjois-Makedoniassa kristallinkirkkaan Ohridjärven rannalla, ja sen kapeat kadut, vanhat kirkot ja muinaiset rauniot henkivät menneiden aikojen tunnelmaa. Ohrid on Unescon maailmanperintökohde, ja sen nähtävyyksiin kuuluvat mm. Pyhän Sofian kirkko ja Samuelin linnoitus, josta avautuvat upeat näkymät järvelle. Ohridissa matkaaja voi antaa mielen levätä kauneudessa, nauttia järven kirkkaista vesistä ja sukeltaa syvälle Balkanin historiaan.

Skopje, Pohjois-Makedonian pääkaupunki, on kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa, jossa itämaiset vaikutteet ja modernit monumentit kulkevat käsi kädessä. Vardar-joen varrella sijaitseva kaupunki on täynnä historiaa, mutta sen uudistettu keskustan alue yllättää massiivisilla patsailla ja moderneilla rakennuksilla. Matkaajalle Skopjen viehätys löytyy sen vastakohtaisuudesta: voit tutustua ottomaanien aikaiseen basaariin, ylittää historiallisen Kivisillan ja kokea samalla eläväisen kaupungin sykkeen.

Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa vuosisatojen kerrostumat näkyvät kaupungin arkkitehtuurissa. Sofiaan matkustava voi ihailla upeita nähtävyyksiä, kuten Aleksanteri Nevskin katedraalia, roomalaisia raunioita ja Banya Bashi -moskeijaa, samalla kun tutustuu sen vehreisiin puistoihin ja vilkkaisiin katuihin. Kaupunki tarjoaa vierailijoille erinomaisia museoita, viihtyisiä kahviloita ja vilkasta yöelämää. Sofiassa vuoristomaisemat ovat aina lähellä, ja kaupungin rento tunnelma tekee siitä miellyttävän kohteen niin kaupunkilomailuun kuin kulttuurimatkailuun.

Miksi lähteä Hurmaava Balkan -kiertomatkalle?
Upea, upea luonto
Mielenkiintoinen historia
Upeat vanhatkaupungit
Mukana suomenkielinen opas

Matkat

Hurmaava Balkan - Montenegro, Albania, Pohjois-Makedonia ja Bulgaria

Helsinki-Tivat
Tivat-Perast-Budva
Budva (2 yötä)
Budva-Shkodra-Tirana
Tirana (1 yö)
Tirana-Ohrid-Skopje
Skopje (1 yö)
Skopje-Sofia
Sofia (1 yö)
Sofia-Helsinki
Viiden yön matkat kulkevat Tivatista Sofiaan ja matkan aikana nähdään Budva, Kotorin lahti, Shkodra, Tirana, Ohrid, Skopje ja Sofia. Koko matkan mukana on suomenkielinen opas ja paikallinen ilmastoitu bussi. Lähdöt vuonna 2025 ovat 7.5., 21.5., 28.5., 10.9., 17.9., 24.9.


Kuvia kiertomatkalta